houtskeletbouw
prefab dakspanten
hout import

Over interbo

van vroeger tot nuIn 1978 startte Guy Smets een algemene schrijnwerkerij in een oude hoeve te Retie. Het volledige gamme van zchrijn en timmerwerken passeerden toen de revue. Er wereden toen zowel ramen, deuren, trappen als daken en kasten geproduceerd en geplaatst. Het klienteel bestond toen al zowel uit particulieren als aannemers.

Met volledige schrijn en timmerwerken aan de vakantiewoningen van Sunparks in De Haan, Oost-duinkerke en Mol. Samen met nog meerdere grotere projecten werd al snel meer personeel noodzakelijk en drong een grotere locatie zich op. Een perceel werd gevonden in industriezone "Rode Akkers" in Kasterlee, in 1995 kan Interbo vervolgens haar intrek nemen in een gloednieuw gebouw met kantoren en een uitgebreide werkplaats.

meer prefab

Interbo werd dat ogenblik steeds meer ingeschakeld voor de plaatsing van prefab spanten, komende van diverse fabricanten uit Belgie. Het jaar 2003 betekende danook een groter verandering, er werd door Guy Smets in Duitsland een nagenoeg nieuwe spantenpers te koop gevonden. Deze perstafel van 4m50 breedte en 30m lengte werd daar gedemonteerd en dan ook niet veel later in Kasterlee in bedrijf genomen. Dit betekende de start tot een latere specialisatie als prefab constructiebedrijf in de houtbouw.
Plaatsingen van dakspanten werden al veel langer uitgevoerd door de montageploegen van Interbo, maar nu ook de productie volledig in eigen beheer kwam, werd er bijkomend fors geinvesteerd in gespecialiseerde software en uiteraard opleidingen. Aangezien de houtbouw in Duitsland een voorsprong heeft op Belgie, werd de keuze bij Interbo al snel gemaakt om haar personeel in Duitsland deze scholing te laten doen. Wat heden nog steeds op regelmatige tijdstippen gebeurd om om de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen, alsook de steeds wijzigende normen en eurocode.

Opvolger treed bij

In 2006 komt ook zoon Tom Smets als medezaakvoerder het team versterken, met een opleiding in de bouwkunde ging hij zicht vooral toeleggen op ontwikkelen en berekenen van de dakconstructies.
Met de eigen fabricage werd ook als snel goed transport een must. Zo wordt er een vrachtwagen-trekker met grote kraan aangekocht, een kraan met een 30m lengte die kan worden ingezet voor laden en lossen van de vrachtwagen, maar ook voldoende groot is om spanten te plaatsen. De trekker is voorzien van oplegger-dieplader en uiteraard voorzien van permanente vergunningen uitzonderlijk vervoer.

voor de aannemer en doe het zelver

Toelevering van spanten gebeurden zowel aan particulieren, aannemers maar ook houtskeletbouwers. In 2006 op vraag van deze laatste bekijkt Interbo de haalbaarheid naar productie van houtskelet elementen toe. Niet enkel dakstructuren waren terug te vinden bij Interbo, maar ook muren in skelet. Voor de houtskeletbouwer is vanaf dan de mogelijkheid om de volledige prefab constructies door Interbo te laten aanleveren, waardoor de engineering gegroepeerd blijft bij 1 bedrijf, en just-in-time leveringen vlotter kunnen worden ingepland en uitgevoerd.

capaciteit verhogen

Deze onwikkelingen bracht dan weer een groeiende productie teweeg, waardoor investeren in machines noodzakelijk werd. De oplossing werd gevonden in een Hundegger Speedcut SC3 machine. Een volledig CNC gestuurde zaagmachine, maar ook voorzien van freeskoppen en boren waardoor de balken tijdens het zagen onmiddellijk voorzien kunnen worden van de nodige extra bewerkingen. De te zagen onderdelen worden rechtstreeks vanuit de software in de burelen naar de machine gestuurd, waardoor er tolleranties van minder als 1 mm mogelijk zijn.

hout importeur met dochteradeling Woodco

Om het constructie aanbod compleet te kunnen maken, werden er in 2008 ook de distributie van allerhande constructiehout in het gamma opgenomen. Onze dochterafdeling Woodco staat vanaf dat ogenblik in van verkoop en distributie van op sterkte gesorteerd hout, distributie van gelammeleerde liggers, alsook konden door Interbo / Woodco de rechten bekomen worden voor het distributeren van de Swelite I-joist liggers en LVL liggers van Ultralam en Ugra.

In 2017 is Interbo uitgegroeid tot een specialist in de hout counstructie wereld. Met een eigen productie van prefab spanten, houtskeletwanden en distribute van constructiehout hebben we reeds verschillende prachtige referenties opgebouwd van woningen tot biblioteken, tot rust en ziekenhuizen. En maakt dat Interbo de ideale partner in de houtbouw is voor zowel patriculieren, doe het zelver, aannemer en openbare besturen.

Dakstructuur met Spanten en gordingen

Spanten op eengezinswoning

Halfopen houtskeletwoning

 

Benieuwd geworden of INTERBO ook jou project tot een goed einde kan brengen? Aarzel dan niet om ons te contacteren met je vragen.
Omdat we niet met standaard opbouwen en vormen werken is INTERBO een veelzijdige partner in houtconstructies. Mogelijks kunnen we ook voor jou project een passende oplossing maken.

Informatie of een offerte?

email: info@timmerwerken.be
telefoon: +32 (0)14 85 35 36

ยป van eenmanszaak in 1978 tot gespecialiseerd familiebedrijf

INTERBO bv
Rode Akkers 4A
2460 Kasterlee
Belgie

Tel. +32 (0)14 85 35 36
info@timmerwerken.be
INTERBO bv
Rode Akkers 4A
2460 Kasterlee
Belgie

Tel. +32 (0)14 85 35 36
info@timmerwerken.be