houtskeletbouw
prefab dakspanten
hout import

Drenkstation

Hout behandelen tegen insecten

INTERBO bv beschikt over een eigen station voor het behandelen van hout door middel van drenken. Hier wordt zowel hout voor interne verwerking gedrenkt, alsook voor externe klanten zoals houthandel, aannemer en particulier.

Bij drenken wordt het hout in een grote bak ondergedompeld gedurende een bepaalde periode waardoor het behandelingsproduct in het hout kan doordringen. De drenkbak bij INTERBO bv is een MEBA TBS 14,5 en behoort tot de grootste drenkstations van België. Hout tot een lengte van maar liefst 14,30m kan bij INTERBO bv behandeld worden!

Voor de behandeling maken we gebruik van het milieuvriendelijke product Sarpeco 9+ dat over de nodige goedkeuringen voor volksgezondheid beschikt, alsook een ATG attest.
Sarpeco 9 plus geeft een bescherming tegen blauwschimmels, zwammen en larven die het hout kunnen aantasten. Volgens het A2 proces, ook wel eens O2 en T2 behandeling genoemd, of halflange drenking wordt het hout behandeld. Hierdoor is het perfect voor constructie in binnen en buitentoepassingen die niet in contact komen met de grond.
Indien voor een bepaalde toepassing een T3 behandeling noodzakelijk is kunnen we deze eveneens leveren met dezelfde machine en dezelfde producten.
Uiteraard kunnen we je dan ook een behandelingscertificaat bezorgen.

Het product Sarpeco is in principe kleurloos, toch hebben we een kleurstof laten toevoegen. We hebben niet gekozen voor groen zoals in vele andere stations. Bij INTERBO bv hebben we voor een gele kleurstof gekozen. Hierdoor zal het hout dus een geel uitzicht van kleur hebben na behandelen.

meer weten? contacteer ons!



Noordboomdak op gezinswoning

Houten structuur voor loods

Woning in houtskelet

 

» Keperspanten in bouwpakket
» Voor aannemer - dakwerker

Informatie of een offerte?

email: info@timmerwerken.be
telefoon: +32 (0)14 85 35 36

» Al 40 jaren gespecialliseerd in daktimmer!

INTERBO bv
Rode Akkers 4A
2460 Kasterlee
Belgie

Tel. +32 (0)14 85 35 36
info@timmerwerken.be
INTERBO bv
Rode Akkers 4A
2460 Kasterlee
Belgie

Tel. +32 (0)14 85 35 36
info@timmerwerken.be