houtskeletbouw
prefab dakspanten
hout import

Daktimmer

Dakconstructies in prefab, klassiek of zaagpakket!

Prefab, klassiek zelfs zelfbouw!

Met meer dan 40 jaar ervaring kunnen we best toch zeggen speciallist te zijn in daktimmerwerken.
Het aanbod begint uiteraard met de klassieke daktimmer waarin we reeds sinds 1978 in actief zijn. Ondertussen hebben we met verschillende mogelijkheden het productenpakket nog meer vervolledigd, echter blijven we zeker niet stilstaan maar continu innoveren!

In het aanbod voor daktimmer kan je ondertussen zowel de klassieke structuren terugvinden, alsook geïndustrialiseerd. Verder kan er ondertussen zelfs de keuze gemaakt worden in zelfbouw pakketten.

Prefab spanten

Door de jaren heen zijn de daktimmer ook geëvolueerd. Zo beschikt INTERBO al ruimt 20 jaren over een eigen productielijn voor spanten. Met deze moderne bouwmethode kan de dakconstructie reeds in onze atelier geprefabriceerd worden. In atelier worden de spanten samengesteld met gegalvaniseerde kramplaten die met een spantenpers in het hout worden gedrukt.

meer lezen ...

Klassieke daktimmer

Ook de klassieke daktimmer is en blijft uiteraard een onderdeel dat niet weg te denken is. Nog steeds worden er door INTERBO bvba daken getimmerd op de traditionele manier waarbij eerst horizontaal gordingen worden aangebracht dragen van muur tot muur, hierop nadien de kepers met nagels op diezelfde gordingen bevestigd. Vervolgens gaat het natuurlijk verder met het onderdak, de tengellatten en later de panlatten.

Tegenwoordig worden klassieke daktimmer veelal uitgevoerd met keperplanken. Dit zijn hogere planken als de traditionele kepers die als voordeel hebben dat er onmiddellijk een dikke isolatie tussen deze planken kan worden aangebracht. Zo heb ge geen dikke dakconstructie om te voldoen aan de verieste EPB normen.

meer weten? contacteer ons!

Zaagpakket

We zullen je niet moeten vertellen dat een huisje bouwen vele kosten met zich meebrengt. Voor diegenen dat graag zelf de hand uit de mouwen steken heeft INTERBO bvba ook de nodige oplossingen bedacht.
Als doe het zelver kan je dan de keuze maken tussen een dakconstructie met spanten of een volledig zelfbouw pakket uitgewerkt via onze zaagservice. Uiteraard begeleiden we je hierin steeds, zo kan je samen met onze know-how de beste mogelijke dakconstructie timmeren.


Sinds de komst van de Speedcut zaagmachine bij INTERBO bvba bieden we ook ganse zaagpakketten aan aan onze klanten. Hierbij wordt de volledige daktimmer door ons deskundige team uitgewerkt, waarbij jij als klant een 3D weergave en uitgebreid montageplan verkijgt.
Deze 3D uitwerking wordt rechtstreeks naar onze CNC zaagmachine verzonden, en in onze eigen atelier wordt jou dakstructuur op maat verzagen.
Uiteindelijk verkijg je een volledig bouwpakket met uiterste precisie op maat verzagen, zaagwerk op de werf zal nagenoeg komen te vervallen.

meer lezen ...


Spanten bij renovatie boerderij

Noordboomdak op gezinswoning

Uitkijktoren de Vinne Zoutleeuw

 

» Prefab, klassiek zelfs zelfbouw
» Prefab spanten
» Klassieke daktimmer
» Zaagpakket

Informatie of een offerte?

email: info@timmerwerken.be
telefoon: +32 (0)14 85 35 36

» Al 40 jaren gespecialliseerd in daktimmer!

INTERBO bv
Rode Akkers 4A
2460 Kasterlee
Belgie

Tel. +32 (0)14 85 35 36
info@timmerwerken.be
INTERBO bv
Rode Akkers 4A
2460 Kasterlee
Belgie

Tel. +32 (0)14 85 35 36
info@timmerwerken.be